Rooney prekinuo post, Manchester United izjednačio rekord

Od ožujka prošle godine i susreta protiv Liverpoola Wayne Rooney nije postigao gol na Old Traffordu iz igre. Crnoj seriji došao je kraj u utorak u pobjedi Manchester Uniteda nad Aston Villom (3-1)…

Trebala je Rooneyju nepuna minuta igre dvoboja 25. Premiershipovog kola da dovede svoju momčad u vodstvo trećim ligaškim golom sezone, a na jednak način kako je otvorio prvo poluvrijeme engleski je nogometni reprezentativac isto i zaključio. Ukupno je u Premiershipu Rooney u aktualnoj sezoni odigrao 15 utakmica uz učinak od četiri gola i deset asistencija.

– Sretan sam što sam napokon zabio gol, nadam se da ću ih nastaviti postizati kako bih pomogao momčadi – izjavio je napadač i bez čijeg golgeterskog učinka “crveni vragovi” postižu dobre rezultate.

Naime, unatoč postu svoje zvijezde, u ovoj sezoni su na učinku od 15 pobjede i devet remija. Prvenstveni poraz nitko im još nije nanio što ujedno znači da je momčad u aktualnom nizu od 29 utakmica u kojima su osvajali bod ili sva tri. Serija predstavlja izjednačenje rekorda kluba postignutog u sezoni 1998/99 u kojoj je osvojena trostruka kruna (Liga prvaka, Premiership, FA Cup).

Komentariši